Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'heating'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General washing machine topics
    • UK Washing Machine Repair Questions
    • Washing machines - general discussions
    • Washing machine reviews
    • Environmental issues and the washing machine
    • Mini washing machines. Small washing machines. Portable washing machines
    • Consumer issues - washing machines
    • What's on the main Whitegoodshelp.co.uk site?
  • Forums about specific washing machine brands (NOT repairing them)
    • AEG washing machines
    • Ariston washing machines
    • Beko washing machines
    • Bosch washing machines
    • Candy washing machines
    • Hoover washing machines
    • Hotpoint washing machines
    • Indesit washing machines
    • I'm UNDECIDED
    • ISE washing machine
    • John Lewis brand washing machines
    • LG Washing machines
    • Miele Washing machines
    • Samsung Washing machines
    • Siemens washing machines
    • Zanussi washing machines
  • DIY washing machine repairs
    • Hoover washing machine repairs (UK)
    • Hotpoint (& Creda) washing machine repair (UK)
    • Non brand specific UK washing machine repairs
    • Other UK washing machine repairs

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 4 results

  1. Hi, I was trying to find similar problem at this forum but couldn't. Around two weeks ago my washing machine has started stuck in first washing cycle. Machine fills and drains, doing 2-3 spins and again fills and so on. After playing with washing setting I found out that machine works fine if I choose to wash it without heating water. I thought that this is because of limescale on the heating element, but today I took of this element and it looks almost like new. What else can cause this issue? Shall I try to replace heating element? Would appreciate any help! Thanks in advance.
  2. I have a Beko 2313 CZ cold-fill standard washing machine. Recently it was stuck mid-cycle and water was VERY hot, even though it was on a 40C cottons programme, oh and the motor was not turning. Motor brushes found to be very worn and I replaced those. It then turned ok, rinsed etc, but still the water was very hot. Next, I checked the thermistor and compared the readings to a new one - same output, but fitted a new one anyway just to be sure; but the same result - the water was still becoming very hot. I then tried on 40C, 30C, and even COLD wash, but water still being heated by the element. Does this sound like an expensive control board issue, or perhaps just the selector switch (see image)? If so, any way to test this selector switch? Or any other suggestions?
  3. Hi All, I think I have a faulty heating element (or associated relay) on my Bosch Maxx Lifestyle (WAE26470AU). If I disconnect a specific wire on the back of the control panel the cycle seems to proceed normally, but if I leave it connected it cuts out the 240v mains circuit to which it is connected with an RCD fault half a second after the motor engages. It doesn't happen on a cold wash. Can anyone take a look at the pics (with the disconnected wire highlighted) and confirm my theory? Here's a link to the pics (link) with a description below: Front panel. Shows control panel on right hand side of detergent bays Shows the back side of the control panel from inside the washer. Orange oval highlights area of focus for picture 3. Shows the back of the control panel with the black connector (highlighted in orange) disconnected from its socket (highlighted in red). RCD faults no longer occur when this wire is disconnected. Shows the information placard on the rear of the unit Further to that, I have examined this video on how to replace the element (link) is there a specific test I can do without taking the front of the machine off to make sure I am going to order the right part(s)? I have found the element online (link), does anyone know the Bosch part number? Kindest regards, Denys
  4. Can anyone help me? My Hoover OPH148 is heating up the water on every single washing cycle, even the 30 degrees cycle. The clothes are coming out hot and steaming, and I have ruined a couple of fleeces recently. The water is fed in cold (there is no hot water pipe in our utility room). I can't find any similar problems on the forums. Is this something that I can fix myself? Thank you
×