Jump to content
John Lewis give 2 year guarantee on white goods appliances

 

Search the Community

Showing results for tags '1 minute'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Washing machines
    • UK Washing Machine Repair Questions
    • Washing machines - general discussions
    • Washing machine reviews
    • Environmental issues
    • Consumer issues
    • What's on the main Whitegoodshelp site?
  • Washing machine brands
    • AEG washing machines
    • Ariston washing machines
    • Beko washing machines
    • Bosch washing machines
    • Candy washing machines
    • Hoover washing machines
    • Hotpoint washing machines
    • Indesit washing machines
    • Which brand to buy
    • ISE washing machine
    • John Lewis brand washing machines
    • LG Washing machines
    • Miele Washing machines
    • Samsung Washing machines
    • Siemens washing machines
    • Zanussi washing machines

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hi Team, Hopefully posted in the right forum and first post for now! I have a Siemens washing machine WM14S794GB / 08 and it continues to run with 1 minute to go on the display. I have cleaned all pipes, pump filters, etc and cannot find any blockages. If I run the machine on a quick 15minute (30 degrees) programme, irrespective of spin speed then the cycle completed without any issues at all. The problem only occurs if I choose a programme other than the quick 15 minute programme... I have checked the forum and have read posts on heater elements, pressure switches but cannot understand how these could be faulty if the 15 minute cycle completes? Not sure if I an applying the right logic to this but would appreciate any support or guidance as machine came out of extended warranty 5 months ago! Thanks in advance.
  2. Hi, I have a INDESIT 71250UK around 4 years old that has stopped working. The was cycle stopped at 1 minute to go, it must have been that way for 4 hours. The door was unlocked, there was no water inside but the washing was soaking wet. I turned the washer of using the off button, turned it back on, set it to spin and pressed start. The Timer showed 16 minutes and started to count down. There were no noises the washing machine didn't do anything. When the timer reached 1 minute it just stuck there. During the 16 minutes the door lock light did not come on. The light of the rinse cycle stayed on and did not change, normally it would change during the cycle by lighting up what ever part of the cycle its on rinse > drain > end > lock light off. If I set it to drain the timer shows 2 minutes the drain light comes on but the lock light does not. Again there is no noise or movement but after 1 minute the washer gives 3 beeps and displays the word end and the end light comes on. When I set it to rinse or any wash cycle the timer shows how long it will take the rinse of wash light comes on but the lock light does not. Again no noise no movements, nothing happens. After about 3 minutes the washer beeps and the error H2O flashes. I have check the inlet pipe and the water pressure which is working fine. I have had a look at the inlet valve and cleaned filter bit. I also checked the terminals using a multimeter and both show continuity. I check the brushes and they seem good, both have about half of their original length and there was no carbon build up that could see on the motor. I cleaned the drain hose, there was nothing in there apart from 26p and a bit of grey sludge. I checked the heating element with the multimeter and it shows continuity. I have had a look at the pressure switch. I can blow down the hose and here the air coming out into the tub. I checked the 3 terminals on the switch and the 2 outer ones do not show any continuity with or without air pressure. The first and middle terminals show continuity when the air pressure is present. I am I right in thinking that the pressure switch has a fault? or could it be the door lock? Any help and advice on what could be causing this would be greatly appreciated. Thanks Craig
×
×
  • Create New...