Jump to content

Book washing machine & appliance repairs Buy appliance spare parts

Note: The links above are needed to help keep this site running, please consider using them.

Search the Community

Showing results for tags 'program setting'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General washing machine topics
    • UK Washing Machine Repair Questions
    • Washing machines - general discussions
    • Washing machine reviews
    • Environmental issues and the washing machine
    • Mini washing machines. Small washing machines. Portable washing machines
    • Consumer issues - washing machines
    • What's on the main Whitegoodshelp.co.uk site?
  • Forums about specific washing machine brands (NOT repairing them)
    • AEG washing machines
    • Ariston washing machines
    • Beko washing machines
    • Bosch washing machines
    • Candy washing machines
    • Hoover washing machines
    • Hotpoint washing machines
    • Indesit washing machines
    • I'm UNDECIDED
    • ISE washing machine
    • John Lewis brand washing machines
    • LG Washing machines
    • Miele Washing machines
    • Samsung Washing machines
    • Siemens washing machines
    • Zanussi washing machines
  • DIY washing machine repairs
    • Hoover washing machine repairs (UK)
    • Hotpoint (& Creda) washing machine repair (UK)
    • Non brand specific UK washing machine repairs
    • Other UK washing machine repairs

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. HiFolks I have a Miele W820 Washing Machine that's approximately 17 years old and is now not starting it's cycle (ie does not commence filling) on some Program Settings, but is ok on others. The machine starts correctly in the following positions: - In the 'Cottons' programs the 70,80&90 deg C positions work (not 30,40,50&60) - In the 'Minimum Iron' programs the 40,50&60 work (not 30) - In the 'Delicates' programs only the Cold works (not 30,40,50&60) - In the 'Woolens' programs only 40 works (not Cold & 30) - None of Starch, Spin, Drain & Quick Wash programs work They didn't all fail simultaneously & there seemed to be some indeterminacy when the failures began to occur (a few months ago). I have taken out the electronic control module (ie the one with the Program Setting knob from behind the front panel) & cleaned the selector switch contacts with Deoxit (though you can't get to the inside of the switch, the spray would have penetrated) & have buzzed the contacts & it seemed to be ok. I'm assuming the problem is with this selector/control module, but the failure mode does seem odd. Has anyone got any ideas on fault finding to help narrow the problem down? – I know there's another larger PCB behind the front section as I opened it up a few years ago to change the shocks. Has anyone out there got a service manual? Thanks in advance Gavin
×
×
  • Create New...